Om oss

Allmänt

Jag som innehar stamnamnet SE*Nattens heter Marie Bengtzon och bor tillsammans med min man och son i ett litet hus på landet utanför staden Tidaholm i Västra Götaland (Skaraborg). Jag är utbildad landskapsingenjör samt ljusdesigner och ägnar gärna min tid åt växter och trädgården, när jag inte pysslar om våra älskade katter förstås.

Bakgrund

Katter har alltid varit en stor del av mitt liv. De har burits på, tränats, gosats och pratas med oändliga timmar genom min uppväxt. Därför tror jag inte att det kommer som en chock för de som känner mig, att jag nu i vuxen ålder valt att ägna mig åt kattuppfödning. Det är helt enkelt en självklarhet!

Hur kom det sig då att det blev just orientaler? Jag minns inte hur gammal jag var, men någon gång under min barndom besökte vi ett par som jag innan besöket fick höra hade ”sånadär raskatter”. Huset var mörk och murrigt och fullt av stora krukväxter i fönstren. I fönstret satt vad som först såg ut som kattstatyer, men som snart visade sig vara riktiga levande katter. De hade den mjukaste korta päls och djupaste blå ögon jag någonsin hade sett. De pratade med oss med en djup skrovlig röst och granskade oss länge och begrundande. Jag hade träffat mina första siameser och var helt fascinerad! Ett möte jag skulle bära med mig resten av livet.

För ett par år sedan började jag på allvar fundera på att äntligen skaffa mig en egen siames, vilket jag under en lång tid drömt om att göra. Nu hade jag äntligen tiden, pengarna och livssituationen för att förverkliga min dröm och jag började på allvar läsa på om rasen och söka runt bland uppfödare. Då stötte jag för första gången på siamesens olika syskonraser, bland annat orientaliskt korthår. De många olika färgvarianterna och klart gröna ögonen tilltalade mig och drömmen om en egen oriental väcktes. För ett par år sedan slog jag slag i saken och hämtade min allra första lilla orientaltjej, Mao. Hon var precis allt jag hade dröm om, och mer! En hunds positiva egenskaper, så som tillit, hängivenhet och läraktighet, med en katts underbara självständiga egenskaper. Den perfekta kombinationen! Inte en dag har jag ångrat mitt val!

Katteriet

Våra katter växer upp som älskade familjemedlemmar som delar vår vardag i allt. Vi är måna om att katterna får den tid och uppmärksamhet just de behöver. Katteriet hålls i mindre skala i hemmet, med förhoppning om en eller ett par kullar om året, där kattungarna växer upp som en del i familjen. De är då vana vid lite lagom husligt stök och rörelse i huset, att bli hanterade av barn och vuxna, samt till viss del även hundvana. En bra grund för stabila små individer helt enkelt!

Jag strävar efter att få fram rastypiska och sociala katter, med ett stabilt och fint temperament. Tanken är att främst föda upp katter som lämpar sig till sällskap, men om intresse för utställning och avel finns tycker jag självklart att det är extra kul. Utställningar är något jag själv tycker är väldigt roligt. Jag försöker ställa mina katter så mycket som tiden och orken tillåter, med i alla fall ett par utställningar per år. Det är enligt mig oerhört berikande, men främst otroligt roligt, att få utbyta erfarenheter, bekanta sig med alla fina katter och ägare och ägna timmar åt nördigt kattprat under en hel utställningshelg ;)

Katteriets bas utgår från Tidaholm. Utöver detta har vi även sommarhus i Blekinge och Ångermanland, till vilka vi gör några resor varje år. Vi kan därför skryta med ett stort upptagningsområde i landet!

 

Kul att du tog dig tiden att läsa lite om oss. Tveka inte att höra av dig om du undrar över något eller vill veta mer om mig, mina katter eller rasen!

Hoppas vi ses i framtiden!

/Marie

 

Välkommen

Välkommen till www.nattens.n.nu.

För att ta del av vårt nyhetsbrev, skriv in din mailadress nedan:

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)