Mao

Tillbaka <---

CH SE*Värpinges Windy Heat ("Mao")

   OSH f (Svartsköldpadda), 2011-09-19. PRA: n/n

Smeknamn: Maoen, Maois, Maui.

 

 

 Vår lilla Mao fick sitt namn på från sitt väldigt typiska skrovliga jamande, eller "mao:ande" som vi säger. Sen betyder ju dessutom mao katt på kinesiska, så det kändes helt enkelt som rätt namn för henne.

Mao är den som direkt charmar alla som kommer på besök. Inom 5 min sitter hon antingen i besökarnas knä eller på deras axel (vilket är hennes favoritplats). Mao är katten som aldrig gör något halvdant. Hon är alltid lite mer katt än de andra. Hon spinner så sängen vibrerar, jamar så grannarna nästan störs, busar så mattorna flyger och äter allt hon kommer över. Hon ska alltid vara i centrum och följer oss som en svans vart vi än går. Ett exempel är häromdagen när jag bytte lampa i taket balanserande på en hög pall. Vem kommer inte flygande från närmaste skåp rakt upp i famnen om inte Mao?! Inte kunde väl hon sitta på marken och bara titta på när matte gjorde något spännande där uppe i taket?! Hon makade sig helt enkelt till rätta på mina axlar och tittade nöjt och med ett högljutt spinnande på medan jag kunde fortsätta arbeta. Hon är utan tvekan mattes lilla katt-bebis!

Utställning

Mao har fast och smäcker kropp, vilket hon alltid får beröm av från domarna. Fina längder rakt igenom och väl placerade öron. Lång svans. Fin trekant och fin profil. Tät, kort och glansig päls. Den jämna fina sköldpaddsteckningen brukar hon också få beröm för!

 

Datum/Stad Klass Resultat
2012-05-12, Falköping 11 Ex1, NOM
2012-07-01, Forshaga 11 Ex1
2012-10-06, Norrköping 9 CAC
2012-10-07, Norrköping 9 CAC
2012-10-14, Skara (BIK:s KM) -

Ex1, bästa fertila hona

 

 

 

2013-05-18 Falköping                 9        CAC, NOM, CHAMPION
2013-05-19 Falköping 7 CAC, NOM

 

 

 

 

 

 Stamtavla ---> 

 

Välkommen

Välkommen till www.nattens.n.nu.

För att ta del av vårt nyhetsbrev, skriv in din mailadress nedan:

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)